goedekennis.nl >> Dossiers >> Muziek in braille >> Bladmuziek bestellen

Bladmuziek bestellen

Bladmuziek bestellen

Bladmuziek in aangepaste leesvormen kun je bij Dedicon bestellen, bijvoorbeeld in braille, vergroot of gesproken vorm. In de webwinkel van Dedicon Educatief kun je zoeken naar de bladmuziek die je nodig hebt. Dit doe je door in het zoekveld de naam van het stuk dat je zoekt, te typen. De zoekresultaten verschijnen daarna vanzelf in beeld. Let altijd goed op bij het bestellen van muziek; in de webwinkel staan bij details nadere gegevens over de precieze inhoud. Bijvoorbeeld: De Hymne uit Cantate 207 van J.S. Bach bevat alleen de Tenorpartij van koor + Duitse tekst.

Klantenservice 

Als een muziekstuk niet aanwezig is, kun je een productieverzoek indienen. Dit geldt alleen voor mensen met een visuele beperking die de bladmuziek vanuit hun opleiding of voor de uitoefening van hun beroep nodig hebben. De klantenservicepagina op de website van Dedicon Educatief geeft informatie over het indienen van productieverzoeken. De klantenservice van Dedicon kan zo nodig begeleiden bij het indienen van een verzoek. Vaak zal een van de muziekmedewerkers contact opnemen met de aanvrager om precies te weten wat de aanvrager nodig heeft. 

Collectie en proefexemplaren

De collectie Braille bladmuziek bevat voornamelijk klassieke werken met veel muziek voor piano, blokfluit en gitaar. Daarnaast is er een kleine verzameling populaire werken. Bladmuziek in vergrote vorm en letternotatie bevinden zich op dit moment slechts in sommige gevallen in de bestaande collectie. Bij de bestaande collectie gesproken bladmuziek ligt de nadruk op het klassieke genre. Er is al veel gesproken bladmuziek voor piano, gitaar, orgel en zang, zowel voor beginners als gevorderden.

Telefonisch of per mail kunnen bij Dedicon de volgende proefmaterialen aangevraagd worden:

  • Gesproken bladmuziek (gevorderd): ‘Pour le Piano’ / Claude Debussy
  • Vergroting A4: ‘Dona nobis pacem’ / Jan D.
  • Vergroting A3: ‘Kinderszenen’ / Robert Schumann
     
22 augustus 2016Tags: braille, muziek, bestellen