goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Dyslexiebestanden >> Dyslexiebestanden bestellen of uitproberen

Dyslexiebestanden bestellen of uitproberen

In de collectie van Dedicon Educatief zitten ruim 8.000 dyslexiebestanden voor het primair en voortgezet onderwijs. Ongeveer de helft van de bestanden is bewerkt, de andere helft is onbewerkt. De bestanden kun je bestellen op cd en als download. De bestanden zijn speciaal gemaakt om te gebruiken in de daarvoor geschikte dyslexiesoftware: Alinea, ClaroRead, IntoWords, Kurzweil, L2S, Read&Write, Sprint en TextAid.

Bestel uit grote collectie

In de webwinkel van Dedicon Educatief kun je zien of het boek dat je wilt bestellen in de collectie aanwezig is en het bestand bestellen. Zoeken kan eenvoudig via het ISBN van het gedrukte boek, waarvan je het digitale bestand voor de dyslexiesoftware wilt bestellen. De collectie is opgebouwd in samenwerking met de Groep Educatieve Uitgevers. De meest gebruikte lesmethodes zijn opgenomen in de collectie, daarmee kunnen we voldoen aan ongeveer 90% van de vraag.

Kosten

Een aangepast schoolboek kost € 4,95 per titel, per leergang, per leerling. Hoe het precies zit en voor wie die kosten zijn, lees je in het artikel Financiering aangepaste schoolboeken

Eerst even uitproberen?

Nog niet bekend met dyslexiesoftware? Probeer dan eerst even uit welke dyslexiesoftware voor jou fijn werkt. Vraag daarom bij de leverancier van de software een gratis demoversie van het programma aan om de demo schoolboeken te proberen.

Dyslexiesoftware

Demoversie aanvragen

 Alinea

https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/alinea

 ClaroRead

https://www.woordhelder.nl/demo-versie

 IntoWords

http://intowords.nl/gratis-proefperiode

 Kurzweil

https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/kurzweil

 L2S

http://www.l2s.nl/gratis-30-dagen-versie/

 Read&Write

https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/readwrite 

 Sprint

https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/sprint

 TextAid

https://woordhelder.nl/aanvragen.php

Demobestanden voor Alinea, ClaroRead, IntoWords, L2S, Read&Write, Sprint en TextAid

Hieronder kun je enkele demoversies downloaden van dyslexiebestanden voor Alinea, ClaroRead, IntoWords, L2S, Read&Write, Sprint en TextAid. Het betreft bewerkte bestanden. Ze bevatten de eerste twee hoofdstukken van het boek en zijn niet beveiligd.

Demobestanden voor Kurzweil

Hieronder kun je enkele demoversies downloaden van dyslexiebestanden voor Kurzweil. Het betreft bewerkte bestanden. Ze bevatten de eerste twee hoofdstukken van het boek en zijn niet beveiligd.

16 oktober 2017Tags: bestellen, dyslexiebestand, dyslexiesoftware