goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Dyslexiebestanden >> Levering van dyslexiebestanden

Levering van dyslexiebestanden

Momenteel heeft Dedicon Educatief ruim 8.800 bestanden voor het basis- en voortgezet onderwijs voor dyslexiesoftware in de collectie. In de collectie kun je dyslexiebestanden bestellen voor verschillende software. Je kunt kiezen voor Alinea, ClaroRead, IntoWords, Kurzweil, L2S, Read&Write, SprintPDF en TextAid-bestanden. 

Collectie

Ongeveer de helft van de bestanden is bewerkt (onder meer leesvolgorde en taalmarkering aangebracht), de andere helft van de collectie is onbewerkt. De collectie bestaat uit veel gebruikte methodes uit het basis- en voortgezet onderwijs. Er is een beperkte collectie dyslexiebestanden beschikbaar voor het mbo. 

Beschikbaarheid nieuwe methoden

In 2017 heeft het ministerie van OCW besloten de subsidie stop te zetten voor het maken van nieuwe dyslexiebestanden. Het ministerie verwacht dat de markt dit zelf oppakt. Wij kunnen echter niet garanderen dat dit gebeurt. Concreet betekent het dat Dedicon voor nieuwe schoolmethoden die nu op de markt komen geen dyslexiebestanden kan maken voor dyslexiesoftware. Ga naar de webwinkel van Dedicon Educatief om te zien of jouw gewenste titel erbij staat. Gebruik hiervoor het ISBN van het boek.

Heb je een nieuwe methode als dyslexiebestand nodig en staat die niet in onze webwinkel? Laat het ons weten: klantenservice@dedicon.nl. Ook adviseren we je om contact op te nemen met het samenwerkingsverband van de school, de PO- of VO-raad of belangenverenigingen zoals Vereniging Onbeperkt Lezen, Ouders en Onderwijs, Balans of Impuls&Woortblind om problemen die je ervaart met de beperkte beschikbaarheid van dyslexiebestanden aan te kaarten.

Meer info bestanden

Meer informatie over de dyslexiebestanden, het bestellen en uitproberen of het stappenplan om de bestanden te openen is te vinden op  www.goedekennis.nl/schoolboeken.

Meer info software

Voor meer informatie over de software en de diverse functionaliteiten in deze programma’s kun je terecht bij de betreffende software-leverancier:

31 augustus 2017Tags: bestellen, dyslexiesoftware,