goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Voelbare tekeningen >> Op de tast-serie >> Op de tast… : Europa A2-kaart

Op de tast… : Europa A2-kaart

Hoe ziet de ‘laars’ van Italië eruit? Hoe smal is de Straat van Gibraltar? Waar ligt IJsland ten opzichte van het Europese vaste land? Op de tast… : Europa is uit! Ditmaal geen traditionele themaband, maar een kaart op A2 formaat. Lekker groot dus!

Ook voor slechtziende leerlingen

De reliëfkaart bevat niet alleen braille en voelbare lijnen, maar ook grote zwarte letters. De A2-kaart is dus niet alleen geschikt voor blinde leerlingen, ook slechtziende leerlingen kunnen ermee aan de slag. Op de kaart kunnen zij bovendien aantekeningen maken of landen inkleuren voor een beter contrast.

Kleine landen en aangrenzende continenten

Bijna alle Europese landen zijn weergegeven met twee letters in braille én in zwarte tekst. Enkele landen zijn met een speciaal symbool gemarkeerd in plaats van letters. Deze landen - bijvoorbeeld Luxemburg - zijn namelijk te klein om met letters te markeren. 
Ook zijn delen van aangrenzende continenten Afrika en Azië weergegeven. De legenda geeft een duidelijk overzicht van gebruikte lijnstructuren zodat binnen- en buitengrenzen goed te onderscheiden zijn.
 

 topografie van Europa (A2)

Graag jouw feedback!

Om deze reliëfkaart in A2-formaat (59,4 x 42 cm) te kunnen maken is een nieuwe techniek toegepast. We zijn dan ook erg benieuwd naar de eerste bevindingen en horen graag hoe jouw ervaringen zijn. Stuur je feedback dus gerust naar Dorine in ’t Veld: dorineintveld@dedicon.nl. Met jouw feedback kunnen wij eventuele correcties en/of verbeteringen doorvoeren bij een herdruk.

Bestellen

De reliëfkaart van Europa is te bestellen via de webshop van Dedicon.

Let op: de reliëfkaart van Europa en de bijbehorende tekst (in braille of Edu-tekst) moeten apart worden besteld. De volledige landnamen staan in het Edu-tekstbestand. De kaart wordt toegestuurd in een koker.

28 maart 2019Tags: op de tast, topografie,