goedekennis.nl >> Schoolboeken >> Voelbare tekeningen >> Op de tast-serie >> Op de tast... : Van 3D naar 2D - Schaduw

Op de tast... : Van 3D naar 2D - Schaduw

Hoe leg je iemand die blind is uit hoe schaduw eruit ziet? Aan de hand van voelbare tekeningen in combinatie van een 3D-figuur kunnen blinde leerlingen leren hoe schaduw ‘werkt’. Bijvoorbeeld hoe een eenvoudige zonnewijzer werkt en waarom je de parasol ’s zomers steeds moet verzetten om zoveel mogelijk schaduw te hebben. Leerlingen leren ook te voorspellen welke vorm een schaduw ongeveer krijgt. En dus ook hoe je met schaduw op de muur kunt spelen.

3D-figuur bij tactiele tekeningen

Hoe schaduw van een object op de grond valt, is nog wel in een voelbare tekening te vatten. Maar wat gebeurt er als een deel van de schaduw op de grond valt en een ander deel op een muur, boom of ander object? Om dat uit te leggen hebben we bij Dedicon een figuur in 3D ontwikkeld: een poppetje waarvan een voelbare schaduw deels op de grond en deels op een muur valt.

Bestellen

Het boek met voelbare tekeningen over het onderwerp Schaduw en het 3D-figuur maken deel uit van de serie Op de tast... Van 3D naar 2D. Beide zijn te bestellen via de webshop van Dedicon.

Let op: de voelbare tekeningenband en de bijbehorende tekst in braille of Edu-tekst moeten apart worden besteld.

18 februari 2019Tags: op de tast, schaduw,