Voor de kleinsten

Het is goed om op een jonge leeftijd leerlingen al bekend te maken met reliëf. Speciaal daarvoor vind je in onze collectie vier leuke thema’s uitgelegd aan de hand van tekeningen. Gezellige onderwerpen die kinderen plezier laten krijgen in het verkennen op de tast. Met deze tekeningen vormen leerlingen een goede basis in tactiele vaardigheden en het leren lezen van voelbare tekeningen.

In alle boeken vind je tekeningen over het onderwerp, maar daarnaast zitten er ook opdrachten in. Zoals ‘zoek de verschillen’, ‘vind de weg’, woordzoekers, rekenpuzzels en kleuropdrachten. Een beetje begeleiding is meestal wel nodig. 

Deze boeken vind je in onze collectie voor de kleinsten:

TitelNiveauAantal tekeningen
Sint en PietGroep 3, 412 tekeningen & opdrachten
KerstGroep 3, 413 tekeningen & opdrachten
PasenGroep 3, 418 tekeningen & opdrachten
ZomerGroep 1, 2, 3, 419 tekeningen & opdrachten

 

Wat leer je in deze boeken?

Sint en Piet

Tekeningen voor als de leukste tijd van het jaar is aangebroken. Aan de hand van 12 tekeningen van Sint, Piet, de staf, het paard, de stoomboot, en natuurlijk pakjes maak je kinderen wegwijs in dit leuke feest. Op de laatste pagina vind je verschillende opdrachten. Deze tekeningen zijn geschikt voor blinde leerlingen en zijn geschikt om ze kennis te laten maken met Sinterklaas én om te oefenen met het leren lezen van tekeningen.

Voelbare Sinterklaas  zoek de verschillen  volg de lijn, voor wie is het pakje?

Kerst

Kerst, een tijd van gezelligheid, familie en natuurlijk het Kerstverhaal. Jozef, Maria en het Jezus in de kribbe mogen natuurlijk niet ontbreken bij de tekeningen. Maar ook de kerstman en zijn slee en rendier kun je ontdekken op de tast. De tekeningen zijn een goede gespreksstarter. Opdrachten zoals ‘zoek de verschillen’, een woordzoeker en tellen en sorteren maken leerlingen spelenderwijs bekend met tactiele vaardigheden. Deze tekeningen zijn geschikt voor blinde leerlingen.

voelbare tekening kerstboom met lampjes en ballen Voelbare tekening engel voelbare tekening verschillende kerstballen met verschillende printjes en vormen

Pasen

Aantrekkelijke gekleurde tekeningen van de paashaas, een kip en natuurlijk paaseieren maken Pasen tastbaar. Leerlingen kunnen aan de slag met opdrachten zoals het maken van piramidesommen, een sudoku en woorden met ‘ei’ en ‘ij’. In de tekeningenband zitten ook gekleurde tekeningen, dat maakt het ook leuk voor slechtziende leerlingen.

Gekleurde voelbare tekening van een paashaas die een ei beschildert  zoek de verschillen  verschillende groottes eieren met printjes

Zomer

Het jaargetijde van het strand, zonnen in bikini of zwembroek en het maken van zandkastelen. Dat vind je dan ook terug in mooie gekleurde tekeningen en opdrachten in deze tekeningen. Een thema dat leuk is voor de allerkleinsten van groep 1 t/m 4 om op de tast te ontdekken. De opdrachten kunnen gemaakt worden vanaf groep 2. Een uitknipbaar memoryspel bijvoorbeeld, of een zandkasteel kleuren. Door de gekleurde tekeningen zijn deze tekeningen ook geschikt voor slechtziende leerlingen.

Gekleurde tekening strand met strandattributen Gekleurde verschillende schelpen  doolhof zoek het ijsje

 

23 juli 2018Tags: voelbare tekeningen, op de tast,