goedekennis.nl >> Tips >> Lees 't toegankelijk >> Maak een overzichtelijke webpagina met readerweergave

Maak een overzichtelijke webpagina met readerweergave

Tekstalternatief video

Duur filmpje: 01:39 minuten 

De ondertiteling kun je aan- en uitzetten in de YouTube-player bij Closed Captions (CC). 

AUDIODESCRIPTIE: Op een blauw vlak verschijnt in witte letters Goede kennis. Een lamptouwtje wordt aangetrokken en het beeldmerk in de vorm van een lampje verschijnt in beeld. Gedeeld door Dedicon komt onder Goede kennis te staan. 

Een hand bedient de iPad die op tafel ligt. Door op de drie streepjes in de linkerhoek van de adresbalk te klikken, wordt de readerweergave aangezet. De webpagina op cluborange.dedicon.nl verliest dan zijn lay-out; alleen de tekst blijft over. 

Op een blauw vlak verschijnt www.goedekennis.nl. In de hoek van het beeldscherm staat het logo.

Tijdsinvestering

 2 minuten

Uitvoerbaarheid

 Makkelijk

 

Maakt de lay-out (opmaak) van een website dat het lezen van de tekst minder makkelijk gaat? Leidt de lay-out je af van de inhoud? Je kunt de lay-out uitzetten: dan verschijnt alleen de tekst in beeld. Je kunt dan zelfs het lettertype, de lettergrootte en achtergrondkleur aanpassen op jouw voorkeuren. Dat heet de readerweergave. 

Hans legt in het filmpje van 1:31 minuten uit hoe je dat aanzet. 

Update augustus 2018: dit fimpje is opgenomen in april 2017. Het kan dus zijn dat iOS er jouw mobiel anders uitziet en de website die als voorbeeld wordt gebruikt, veranderd is. De functie van de readerweergave werkt nog hetzelfde. 

7 juni 2017Tags: toegankelijkheid, online, apple, video