goedekennis.nl >> Dossiers >> Muziek in braille >> Interessante links

Interessante links

Nuttige tips

Braille muziektekens opzoeken

Braillemuziek is universeel, op enkele eigenaardigheden per land na. Als je een muziekteken wilt opzoeken en Duits kunt lezen, dan is er een heel handig online muziekwoordenboek.

Koninklijke Visio Kennisportaal

Op het kennisportaal van Visio vind je een overzicht van de huidige ict-mogelijkheden voor blinde en slechtziende muzikanten. Deze zijn uitgewerkt in artikelen, tips, overzichten en stap voor stap gebruikershandleidingen waar je meteen mee aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan apps die je bladmuziek vergroten, programma’s om muziek te mixen, of handige tips zoals een pratend stemapparaat waarbij je niet op het scherm hoeft te kijken. De site wordt regelmatig aangevuld. Kies de tegel Bladmuziek of typ een trefwoord in het zoekvak.

SBS

Wie Duits kan lezen, zit met muziek goed. De muziekafdeling van de SBS (de Schweizerische Bibliothek für Blinde, Seh- und Lesebehinderte) heeft een zeer uitgebreide collectie braille bladmuziek. Zij lenen ook uit aan mensen buiten Zwitserland. Neem voor meer informatie en voorwaarden contact op met hun klantenservice.

Connect2Music

Connect2music is een website die informatie verstrekt over muziekbeoefening door musici met een visuele beperking. De site is bedoeld voor de musicus met een visuele beperking, maar ook voor muziekdocenten, muziekgroepen en koren.

Leuke weetjes

Filmpjes

Op Youtube zijn interessante filmpjes te vinden over braille bladmuziek. Hier een viertal Engelstalige filmpjes. Alle links openen in een nieuw venster met Youtube.

29 juni 2016Tags: braille, muziek, links